keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Arkiherkkuja


Tällä viikolla on jo maisteltu sekä syksyn aloitus että kesän lopetus - ihan vain arki-iltojen herkuissa. Eikä mikään ole ollut työlästä - valmiina purkistakin saa herkkuja. Vai mitä olette mieltä oliiveista ja täytetyistä paprikoista. Lempparilautasilta tarjottuna maistuvat erityisen hyvältä.


Syksyä edustavat tietysti punajuuret ja vanha suosikkiresepti.

Omenat ja uunissa paahdetut punajuuret saavat terää fetamuruista ja rucolasta. Päälle vielä balsamicoa sekä paahdettuja pinjansiemeniä ja herkku on valmis. 

Jostain syystä punajuuret ovat myös niin täyttäviä, että suhteellisen pienellä määrällä pärjää pitkälle . Jännä juttu. Ehkä se johtuu maanläheisistä ja täyteläisistä mauista, sillä ei tuo kai mikään maailman raskain ateria ole.

Muutenkin tuntuu siltä, että ruoan täyttävyydellä ei aina ole tekemistä aterian tuhtiuden kassa. Otetaan vaikka aamupalat. Jos syön puuroa, minulla on karmiva nälkä jo puolen tunnin päästä. Ruisleipä lisukkeineen vie minut jo parin tunnin päähän, mutta lounaaseen asti kestän erityisen hyvin ihan vain nauttimalla jugurttia, hedelmiä ja pähkinöitä/manteleita. En ainakaan ihan heti tuota viimeistä olisi äänestänyt.


Kesä taas... 

Tänään sataa, mutta tuossa alkuviikosta oli ihanan aurinkoinen ja lämmin keli. Muistelimme kesää ja pistin pöytään tämän kesän lemppareita. Nämä ovatkin toistuneet pöydässä säännöllisen epäsäännöllisesti viime kevään jälkeen.

Tämä ensimmäinen tosin on tuttu jo vuosien takaa. Salaattia, tomaatteja ja mozzarellaa. Tänä kesänä päälle on ripoteltu myös rucolanversoja. Niiden ihanan kipakka maku korostaa mozzarellan täyteläisyyttä ja tomaattien makeutta vallan mainiosti.


Broccolinit puolestaan tekivät rynnäkön ruokapöytään oikein tosissaan. Nyt löysin niitä tauon jälkeen taas myös lähimarketin hyllyltä! 

Jälleen kerran vain paahdettiin pannulla, ripoteltiin pannuun vielä raastettu valkosipulinkynsi ja sekoitettiin sitten tarjoilulautasella oliiviöljyn, suolan, sitruunamehun ja sitruunankuoriraasteen kanssa. 


Myös perunapannulla on herkuteltu koko kesä. Lisukkeet ovat vaihdelleet, mutta kolme pysyy eli punasipuli, peruna ja herneet. Tällä kertaa siivutin päälle lähimarketin kalatiskiltä löytyneen savulohirullan tsatsikitäytteellä. Aina ei tarvitse tosiaankaan tehdä kaikkea itse. Savukala on malliesimerkki herkusta, joka kelpaa vaikka kuninkaille. Herkullista.


Nyt pitää sitten miettiä, millä perhe pidetään lämpimänä (siis muutenkin kuin tänään taloyhtiössä päälle laitetun patterilämmön voimin).Huomenna taidetaan lämpöä etsiä kurpitsa-bataatti-porkkanakeiton avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!