keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Jauhoton suklaakakku


Minun piti pistää tämän kakun päälle kermavaahtoa ja raparperi-mansikkacurdia ja sitten kauhean paljon marjoja, mutta joku ehti sitten ottamaan palasen ennen kuin ehdin marjakaupoille... Mitäs olin niin hidas.

Eikä tämä ole ollenkaan huonoa näinkään. Itse asiassa tämä on varsin herkullista ilman marjojakin ja vain curdilla ja kermalla höystettynä. Maitosuklaan ja tumman suklaan sekoitus on herkullinen, mutta taidan silti ensi kerralla tehdä pelkästään tummasta suklaasta. Kaipaan sitä pientä terää, jonka maitosuklaa taittaa. Jauhoja ei tässä kakussa ole laisinkaan, joten taitaa mennä gluteenittomana. Suklaassa ei kai gluteenia kuitenkaan ole (?)


Jauhoton suklaakakku

Fazerin sinistä 100g
Valrhonan tummaa suklaata 200g
2,5dl sokeria
225g voita
2dl kiehuvan kuumaa vettä
1rkl pikakahvijauhetta
1rkl vaniljauutetta
6 kananmunaa keltuainen ja valkuainen eroteltuina

Jauha suklaat ja sokeri montoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon voi kuutioina, vesi, kananmunankeltuaiset, kahvi ja vanilja.
Vatkaa valkuaiset tiukaksi vaahdoksi ja sekoita ne nopeasti ja kevyesti suklaaseokseen.

Kaada taikina 24cm halkaisijan silikonivuokaan, jonka pohjalle olet laittanut leivinpaperia ja reunat voidellut.
Laita vuoka 160 asteiseen uuniin 45-55 tunniksi.

Ota kakku uunista. Anna sen lätsähtää ja jäähtyä. Peitä kermavaahdolla ja muilla haluamillasi herkuilla (curdilla, marjojilla, hedelmillä...).
Kakku maistuu yhtä hyvältä myös seuraavana päivänä - itse asiassa melkein paremmalta tiiviistyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!