keskiviikko 27. tammikuuta 2016

On se vaan niin helppoa


Eilen meille tuli kuorma - siis monta kassillista hyvää ruokaa. Paljon hedelmiä ja kasviksia, vähän possua ja kanaa. Kymmenen litraa maitoa ja muutakin tarpeellista. On se vaan niin helppoa. Sen kun istuu koneen vieressä ja joku toinen kantaa kotiin. Tarkoitan tietenkin netissä tehtäviä ruokaostoksia. Kauppahalli24 toimii ainakin meillä. Säästyy aikaa ja näillä keleillä myös hermoja, kun ei tarvitse liukastella autolla tai kävellen kaupan suuntaan.

Ainoa ongelma tässä on suunnitelmallisuuden vaatimus ja sehän ei minulle tunnetusti ole mikään helppo juttu. Tälläkin kertaa sitten vaan seisoin jääkaapin edessä ja mietin. Nostelin ulos hyvältä näyttäviä juttuja ja ryhyin kokkaamaan. Onneksi oli mistä ottaa ja lopputulos maistui herkulliselta. Kesti vaan vähän turhan kauan. Ei se kokkaaminen itsessään siis, vaan se pohtiminen.

Huomenna pohditaan lisää ja isäntä pääsee ihmettelemään jo päivälläkin. Tuijotin nimittäin koko ruokailun ajan kuopuksen otsaa, jossa oli oudon näköinen punainen jälki. Sitten huomasin toisen käsivarressa, pari niskassa ja paidanhelman heilahtaessa myös kyljessä vilahti punaista. Vesirokko! No, sitä on ollut päiväkodissa liikkeellä. Seuraavan viikon ajalta menevät siis aikataulut uusiksi... Onneksi ei tarvitse lähteä ihan heti ainakaan kauppaan.

Arki-illan possupihvit ja niiden lisukkeet

Valmistetaan kvinoaa 4 hengen annos paketin ohjeen mukaan kypsennettynä.Sekoitetaan joukkoon kastikkeena yhteen sekoitetut 0,5dl sitruunamehua, saman verran viinirypäleensiemenöljyä sekä suolaa & pippuria.

Paahdetaan muutama kourallinen pinjansiemeniä.

Siivutetaan pari pientä punasipulia ja sekoitetaan kulhossa joukkoon ripaus suolaa, pippuria ja punaviinietikkaa ja jätetään maustumaan.

Leikataan pari porkkanaa ja puolikas iso vihreä paprika paloiksi ja laitetaan pannulle öljyyn hljalleen muhimaan kannen alle. Kun ne ovat pehmenneet, raastetaan joukkoon 0,5 sitruunan kuori ja puristetaan mehu,

Nuijitaan 4 possun ulkofilesiivua ohuiksi pihveiksi. Maustetaan suolalla, pippurilla ja savupaprikajauheella ja paistetaan pannussa kypsiksi. Nostetaan porkkanoiden päälle toiseen pannuun. Lorautetaan ihan hiukan vettä porkkanapannun pohjalle ja nostetaan parsakaalikukintoja höyrystymään päällimmäiseksi.

Kaadetaan pihvipannuun hieman lisää öljyä ja lisätään paketillinen siivutettua herkkusieniä. Ruskistetaan.

Nostetaan kaikki pöytään ja jaetaan lautasille. Syödään tyytyväisinä.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Ulla. Täytyy myöntää, että ei jäänyt yhtään seuraavan päivän lounaalle, kun kelpasi porukalle niin hyvin :-)

      Poista
  2. Oi oi,vesirokko. Toivottavasti ei tartu koko porukalle (lapsille siis) Itse sain sen vasta aikuisena,oli paha juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi kuopus on meidän katraasta ainoa, jolla ei vesirokkoa vielä ole ollut aikaisemmin. Eli kun hänet saadaan taas kuntoon, niin on hommat hoidettu tuon taudin osalta :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!