lauantai 13. kesäkuuta 2015

Aperopalleroita riisistä ja tonnikalasta


Tehtiin taas riisitonnikalapalleroita. Niitä vaan tekee mieli aina välillä. Itse asiassa tämä herkku suunniteltiin jo ennen kuin keitettiin riisiä ja tarkoituksella laitettiin kattilaan yli ensimmäisen aterian tarpeen.

Versioita tästä on yhtä monta kuin tekokertoja. Usein höystämme pallerot mozzarellalla tai jollain muulla venyvällä juustolla, mutta tällä kertaa sellaista ei löytynyt jääkaapista Lisättiin siis vähän enemmän yrttejä.

Aina yhtä hyviä aperopalleroita.

(Apero= se hetki Ranskassa, ennen ateriaa, jolloin nautitaan pieniä herkkuja aperitiivien kera. Voi kestää tunteja. )


Riisi-tonnikalapallerot

Keitettyä riisiä
tonnikalaa purkista (MSC-sertifioitua)
Mausteita makusi mukaan, samoin kuin yrttejä. Tällä kertaa meillä sekoitettiin pihalta poimittua minttua ja loput savustetun paprikan purkista, suolaa ja pippuria.

vehnäjauhoja (suolaa & pippuria)
kananmuna
Speltti-talkkunajauhoja

ruokaöljyä friteeraukseen

Sekoita taikinan ainekset keskenään massaksi. Pyörittele teelusikallisen verran kerrallaan palleroiksi.
Jauhota, kieritä kananmunassa ja lopuksi talkkunajauhoissa. Friteeraa kattilassa kuumassa öljyssä, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Nauti heti vaikka jugurttikastikkeen kera (jugurttia, ketsuppia, suolaa ja pippuria).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!