maanantai 25. toukokuuta 2015

Isäntä kokkaa: Melkein lämmintä Brie-salaattia

Kesä ja kesäsalaatit ovat toisistaan erottamattomia. Kun taivaalta tulee rakeita ja vettä auringonpaisteen kanssa vuorotellen, voi salaatin tehdä lämpimänä. Sitten taas tarkenee.

Tällä kertaa isäntä inspiroitui "jostain kuvasta, jossain" ja pöytään saapui saksanpähkinöillä sävytetty brie-salaatti. Hyvää oli ja kaikki meni - tosin vähän tuunattuna kunkin mieltymysten mukaiseksi. Yksi ei halunnut avokadoa, toinen karsasti päärynää. Nälkä lähti kuitenkin jokaiselta. .

Saksanpähkinät ovat olleet meillä esille muutenkin viime aikoina. Varastoista löytyi muisto viime kesän Ranskanreissulta eli saksanpähkinähilloa. Sillä vuorattiin mantelinen piirakkapohja ja päälle pinottiin vielä päärynää. Ihan pikkuisen harmittaa, että tänä vuonna emme pääse täydentämään varastoja...


Edessä kesä lyhyellä lomalla ja kotimaanmatkailulla. Ideoita? 


Lämmin kesäkurpitsa-brie-salaatti

salaattia
rucola
porkkanasiivuja
kurkkusiivuja
brie-juustoa paloina
päärynöitä paloina
avokadoa
kesäkurpitsa siivuina + timjaminlehtiä
saksanpähkinöitä

kastike:
saksanpähkinäöljyä
moutarde à l'ancienne (eli sitä, missä on siemeniä)
valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Lämmitä pannussa hieman oliiviöljyä ja kypsennä kesäkurpitsasiivuja hetki (saavat olla vielä purutuntumalla). Laita sekaan timjaminlehtiä jo kypsennyksen alkuvaiheessa.
Lopussa lisää suolaa ja pippuria.

Sekoita kastike.
Sekoita salaatin ainekset, lisäämällä viimeiseksi kesäkurpitsasiivut pannulta.

Herkuttele heti.


p.s. pistäthän ruksin myös suosikillesi sivupalkin grillauskyselyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!