keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kesäherkkuja kesäkurpitsasta




Kesäkurpitsaa näyttää tänä vuonna tulevan ihan mukavasti ja aloinkin kaivelemaan arkistoistani erilaisia kesäkurpitsaan liittyviä lempireseptejäni. Näitä tehdään joka vuosi omista ja ostetuista kesäkurpitsoista ja aina ne maistuvat.

Kesäkurpitsaa pannulla tsatsikin kera 

Kesäkurpitsa-fetacouscous(salaatti)

Kaikkein yksinkertaisimmillaan kesäkurpitsasta saa herkkua vaikka grillissä paahtamalla. Tämän kesän ensimmäistä satoa nautittiin kana-kesäkurpitsavartaissa. Eikä arkistoilta säästytty vartaiden osaltakaan. Tällä kertaa mentiin melkein 20 vuoden taakse ja pois digiarkistoista. Se löytyi reseptivihkoni alkupuolelta ja on siis ensimmäistä kertaa blogissani. Maistui ihan niin hyvältä kuin muistinkin.


Marinoidut kanapalat ja kasvikset vartaissa

kanan rintafileitä paloiteltuina
kurkumaa
juustokuminaa

marinadi :
muutama valkosipulinkynsi murskattuna
1 sipuli silputtuna
1rkl oliiviöljyä
1 rkl paprikajauhetta
1tl chilijauhetta (d'Espelette eli ei kovin vahvaa)
nippu korianteria
nippu persiljaa
2 sitruunaa, mehu ja kuori raastettuna
suolaa ja pippuria

Ripottele mausteet kanapalojen päälle ja kierittele niitä hetki.

Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää kanapalojen päälle. Laita kannen alle kulhoon ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Pujottele vartaisiin ja grillaa (tai kypsennä uunissa).

p.s. talvellakin tekee joskus mieli kesäkurpitsaa. Silloin tämä vuoka on ihan omiaan.

2 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa on hyvä kesäruoka ja aika monipuolinen vihannes mielestäni. Omat kasvatukseni eivät harmittavasti oikein onnistuneet (2 pientä kurpitsaa...). Nämä vartaat näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsaa tulee tosiaan kesällä syötyä muodossa jos toisessa. Se on niin ihanan monikäyttöistä... Meillä näköjään tulee tänä vuonna paremmin kesäkurpitsaa kuin monena edellisenä kesänä... tosin satoa alkoi tulemaan myöhemmin kuin yleensä.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!