torstai 1. toukokuuta 2014

Mimosamunat



Tämä on perinteinen ranskalainen alkupala, josta on olemassa loputon määrä variaatioita. Nimensä ruoka on saanut ilmeisestä syystä. Päälle ripotellut keltuaismuruset saavat herkun muistuttamaan keväällä kukkivan mimosapensaan kukintoja.

Yksinkertaista herkkua pääsiäispöytään.

Oeufs Mimosa

Keitä kananmunat koviksi (15-18min). Jäähdytä.

Kuori kananmunat ja leikkaa ne kahtia. Irrota keltuaiset ja murskaa ne haarukalla. Sekoita keltuaisten kanssa majoneesia (itse tehdyllä saa tietysti vahvemman maun). Voit jättää osan keltuaisista koristeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Piment d'Espelette maistuu myös hyvältä tai savustettu paprikajauhe.

Täytä kananmunien kolot majoneesiseoksella ja ripottele päälle loput keltuaisista. Nosta puolikkaat "pesiin", tässä tapauksessa sinimailasen ja apilan iduista tehtyihin. Ripottele päälle vielä lisää chilijauhetta,jos haluat. Tarjoile heti.

Joskus laitamme seuraksi avokadosiivuja tai voissa paistettuja katkarapuja (siis pelkkää voita, ei mausteita tai mitään muuta)...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!